Aangifte inkomstenbelasting 2017 & de vooraf ingevulde aangifte VIA

Aangifte inkomstenbelasting 2017 & de vooraf ingevulde aangifte

Voor het samenstellen van de aangifte inkomstenbelasting is het handig dat wij gebruik kunnen maken van de gegevens uit de door de belastingdienst vooraf ingevulde aangifte (“de VIA”). Wij controleren de door de belastingdienst ingevulde gegevens en vullen de gegevens aan waar nodig, zodat de aangifte inkomstenbelasting fiscaal zo optimaal mogelijk wordt ingediend bij de belastingdienst.

Hoe werkt dat?
-Dit jaar gaan we via onze software voor al onze klanten een verzoek indienen voor registratie van een machtiging om de vooraf ingevulde aangifte (VIA) te kunnen downloaden.

-Nadat we dit verzoek digitaal hebben verzonden, krijgt de klant een brief met een bijlage van de Belastingdienst. In de brief wordt gevraagd om toestemming om de VIA-gegevens aan ons beschikbaar te stellen. Op de bijlage staat een activeringscode. Deze code is geldig tot acht weken na dagtekening van de brief. Met deze code kunnen wij de machtiging activeren. Als de registratie actief is kunnen we vanaf 1 maart 2018 de VIA-gegevens voor de aangifte Inkomstenbelasting 2017 ophalen.

-Als je ermee akkoord gaat dat we je VIA-gegevens ophalen, dan ontvangen we graag van je de bijlage met de activeringscode. Met deze activeringscode kunnen we de machtigingsregistratie activeren.

-Een registratie van een machtiging voor de gegevens van de VIA gelden voor 1 aangiftejaar. Je kunt dus per aangiftejaar beslissen of we de gegevens van de VIA kunnen gebruiken. Bovendien kunt je de registratie op elk moment weer intrekken.

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Wil je meer informatie of ben je op zoek naar advies op maat? Neem dan contact met me op ons kantoor.